P1090632Missing button er et ungt pop/rock/folk-band fra Rissa/Stadsbygd som består av fire gode venner; 
Erlend Johansen (gitar, vokal), Arne Lein (Bass, ukulele, vokal), Pål Andre Hasselvold (trommer) og Thomas Haugen (banjo, piano, mandolin, gitar, vokal).
Disse får vi gleden av å høre på Rissamartnan, da de skal spille tre ganger i løpet av dagen.

Thomas Haugen, hvordan startet dette bandet?
Det startet med et musikalsk innslag på Russerevyen i 2011, da Erlend og jeg skrev en versjon av «4-chord song” av Axis of Awesome. Denne sangen spilte vi også på UKM det samme året. På dette tidspunktet hadde ingen av oss tenkt på å starte et band, men vi likte å spille sammen, og sa derfor ja til å spille på et julebord for lærerne på Åsly skole. Her ble banjoen introdusert med en cover-sang fra Mumford and Sons, og har senere blitt en større og større del av musikken vår.

Men dere er i dag fire?
Etterhvert så vi behovet for en trommeslager, og Pål kom inn i bildet. Vi spilte blant annet på en bursdagsfest, og fikk en del gode tilbakemeldinger. Dette fikk oss til å vurdere og starte et skikkelig band, men ingen band med respekt for seg selv mangler bass, så vi fikk Arne til å lære seg bassgitar, noe han tok på strak arm. Missing Button var dermed fulltallig. Året var 2014, og Missing Button hadde sin første live-opptreden i bryllupet til Erlends søster. Her fremførte vi vår første selvskrevne sang, og etter et julebord for Cervi Sylinderservice med nesten bare cover-sanger, bestemte vi oss for å bruke mer tid til å lage egen musikk.

Vi har fått hørt noe av musikken deres, og dette klinger jo meget bra, artig å være i studio?
I senere tid har vi ikke spilt noe mer live, men har vært i Larsville studio i Stugudalen og spilt inn en del egne sanger. Det har vært en morsom og lærerik prosess, men vi er nå klare for mer live-opptredener og ønsker å vise fram musikken vår til så mange som mulig. Vi skriver på engelsk, og spiller den musikken vi selv synes høres bra ut. Det er derfor vanskelig å låse oss til en bestemt sjanger, men en blanding av rock, pop og folk vil nok treffe de aller fleste av sangene våre. Vår plan videre er å spille så mye som mulig live for å vise fram musikken vår, og vurderer å sette opp en liten konsert om ikke så alt for lenge.

Takk Thomas, hils gutta, vi snakkes på martnan!